Wandelen en Fietsen

Bosbesjes tocht >
De officiële start van deze lange wandeling, 41.1 kilometer is in het centrum van Groesbeek. Maar niets let je om op een ander punt te starten. Het is een pittige wandeling over hoog (max 72 mtr) en laag (min 15 mtr) door bosrijk gebied. Het grootste gedeelte van de route gaat door het Reichswald.

Geopaden op de stuwwal >
Hier vindt u de beschrijving van 13 geologische themawandelingen en een themafietstocht.

Groesbeekse Bekenroute >
Wandel langs de waterlopen vanaf het centrum van Groesbeek tot de Duitse grens en weer terug; 14 kilometer. De waterlopen die in het verleden de natte gronden toegankelijk maakten om er te wonen en landbouw te bedrijven.

Liberation Route Europe >
De Liberation Route volgt het pad van de geallieerden tijdens de bevrijding van West-Europa in 1944 en 1945. De route begint in Normandië en loopt via Nijmegen en Arnhem richting Berlijn. De route is gemarkeerd met luisterplekken in de vorm van veldkeien. Ook op De Horst treft u een luistersteen aan.

Ommetje De Plak – De Horst Groesbeek
Beleving van verrassende natuur langs meanderende beken stromend door een oud cultuurlandschap met eigentijdse bedrijvigheid. De wandeling is 5.5 kilometer, maar kan desgewenst ingekort of verlengd worden. De beschreven routepunten kunnen ook met de rolstoel gevolgd worden.
De wandeling komt binnenkort digitaal en als folder beschikbaar.

Ommetje ’t Schildbroek – De Horst Groesbeek
Een wandeling door ’t Schildbroek, langs de oude spoorlijn en over de paedjes. De wandeling is 4.5 kilometer. De beschreven routepunten kunnen ook met de rolstoel gevolgd worden.
De wandeling komt binnenkort digitaal en als folder beschikbaar.

Pieterpad – achtiende etappe >
Door uitgestrekte bosgebieden van Groesbeek naar Gennep of visa versa; 15.7 kilometer.

Pieterpad – zeventiende etappe >
Langs de Duitse grens van Millingen naar Groesbeek of visa versa; 20.2 kilometer.

Rondje De Horst >
Via Boerenlandpaden gaat deze wandeling 10 kilometer door de dorpskern van De Horst en langs diverse natuurgebieden en boerenakkers. Je komt langs de Duitse grens, diverse beken en de oude spoorlijn naar Kleve.

Twaalf Bergtoppen in het Reichswald >
Deze wandeling begint bij de Diepen in Milsbeek en loopt 21 kilometer door het Reichswald. Het is een wandeling van op en neer met veel natuur- en cultuurbeleving. Deze route is ook te fietsen.

Walk of Wisdom >
Een week wandelen om je te bezinnen. 136 Kilometer door wisselend landschap, twee landen en drie provincies.

Wandeling Reichswald >
Vanaf Boscafé Merlijn een wandeling van 16 kilometer door het Reichswald en het buitengebied van De Horst en weer terug.

Wijnwandeling Groesbeek >
De start van de 13 kilometer lange wandeling is bij het Nederlands Wijnbouwcentrum en voert door het bijzondere beeklandschap van Groesbeek – De Horst. Via Wijngaard De Plack

Wijnroute Groesbeek >
Knooppunten fietsroute van 33 kilometer door het Groesbeeks wijngebied. Terwijl je door een prachtig bosrijk en heuvelachtig gebied fietst kunt u zes wijngaarden bezoeken.

Wandelen in Groesbeek >
Met behulp van deze kaart kunt u zelf uw wandelingen samenstellen en de weg vinden in het buitengebied van Groesbeek. Alle paden hebben goed herkenbare naambordjes.