Subsidies

2022
De Gemeente Berg en Dal > laat zich niet onbetuigd en stelt een bedrag ter beschikking om de activiteiten voor de jeugd die al plaatsvinden in het dorpshuis te ondersteunen. De streetdance groepen, de sportgroepen en de Jeugdsoos kunnen het een en ander extra doen. Zoals balletspiegels voor de Streetdance-meiden, een Green-screen “studio” en een chill-room voor de jeugd.

2022
Het Oranjefonds > stelt een fantastische subsidie ter beschikking om het dorpshuis, na de verbouwing van 2020 en 2021 weer in hedendaags in te richten. Sommige meubels worden nieuw aangeschaft, maar we focussen vooral op het hergebruiken van de oude meubels.
Zo zal het grote inrichtingsbedrijf in Groesbeek een 60-tal stoelen opnieuw bekleden. Daarnaast gaan de vrijwilligers weer aan de slag met de tafels. Met een nieuw tafelblad worden de oude onderstellen weer als nieuw in gebruik genomen.

2022
Dorpshuis de Slenk blij met traplift dankzij hulp van Rabobank
De ledenraad van Rabobank Rijk van Nijmegen stelde namens de bank een bedrag van 7.500 euro beschikbaar voor het aanschaffen van een traplift voor Dorpshuis de Slenk. Een mooi initiatief met een positieve impact op de regio, aldus de ledenraad. 
Het Dorpshuis de Slenk heeft in de afgelopen coronajaren met subsidies van de provincie Gelderland, het VSB-fonds, de Stichting Volksbelang 1895 en het Oranjefonds al de toegankelijkheid en duurzaamheid van het gebouw sterk verbeterd. Maar er ontbrak nog iets. Met de subsidie van de Rabobank kon het Dorpshuis de Slenk in Groesbeek-De Horst een laatste barrière overwinnen: de aanschaf van een traplift.
Mensen die slecht ter been zijn kunnen door de aanschaf van deze nieuwe traplift nu ook comfortabel en veilig de vergaderzalen en de atelierruimte op de eerste verdieping van het gebouw bereiken. Ze kunnen zich er veilig voelen, want BHV-ers kunnen hen met een evacuatiestoel in geval van brand of andere noodgevallen snel naar beneden en naar buiten brengen.
Ook met de programmering moest het Dorpshuis tot voor kort proberen rekening te houden met de beperkingen van deze mensen, bij een vaak toch al volle planning. In de zaal op de eerste verdieping kunnen ze nu ook bridge lessen, een cursus Spaans volgen, komen schilderen, of één van de vele andere cursussen of vergaderingen bijwonen. Niemand hoeft zich hierdoor nog buiten gesloten te voelen!

2019 / 2020
Dorpshuis De Slenk heeft van de Provincie Gelderland > subsidie gekregen om het gebouw beter toegankelijk en duurzaam te maken. De begane grond wordt helemaal rolstoel-toegankelijk en er komt een ringleiding voor mensen met een gehoorbeperking.
Dit houdt o.a in dat er automatische toegangsdeuren, een aangepast parkeerplaats en een lagere bar komen. Ook worden er zonnepanelen en led-verlichting geplaatst. De klimaatbeheersing zal extra aandacht krijgen om de zalen duurzaam te kunnen gebruiken. Ook het VSB-fonds >, het Oranjefonds > en Stichting Volksbelang > hebben aanzienlijke bijgedragen aan bovenstaande verbeteringen.
Eind maart 2021 zijn al deze subsidies uitgegeven en is ons Dorpshuis weer bij de tijd gebracht.

2018
In 2018 is Dorpshuis De Slenk het Goede Doel geweest van Stichting Jan Linders Fonds >.
De opbrengst van verschillende activiteiten in het dorpshuis zijn verdubbeld en er zijn twee extra acties geweest in de winkel gedurende het jaar. Wij danken de Stichting Jan Linders Fonds hartelijk voor de gulle cheque!

2017
Binnen het programma Initiatieven Leefbaarheid > heeft dorpshuis De Slenk een subsidie ontvangen van de Provincie Gelderland > om een moderne nieuwe keuken te plaatsen. Dit initiatief maakt het mogelijk om een aantal groepen, zoals bijvoorbeeld ‘Buurtsoepie’, en ‘Koken zonder Grenzen’ op te starten.

2016
In 2016 viel de Postcode Loterij Straatprijs in Groesbeek. In elke buurt waar een Postcode Loterij Straatprijs valt, zoekt het Oranje Fonds > een buurtorganisatie of bewonerscollectief om extra te ondersteunen in hun belangrijke werk. Deze keer reiken zij dit zogenaamd Buurtcadeau uit aan Dorpshuis De Slenk. Dit omdat ons dorpshuis actief is in het postcodegebied en daarom in aanmerking komt voor het Oranje Fonds Buurtcadeau.