Subsidies

2019 / 2020
Dorpshuis De Slenk heeft van de Provincie Gelderland > subsidie gekregen om het gebouw beter toegankelijk en duurzaam te maken. De begane grond wordt helemaal rolstoel-toegankelijk en er komt een ringleiding voor mensen met een gehoorbeperking.
Dit houdt o.a in dat er automatische toegangsdeuren, een aangepast parkeerplaats en een lagere bar komen. Ook worden er zonnepanelen en led-verlichting geplaatst. De klimaatbeheersing zal extra aandacht krijgen om de zalen duurzaam te kunnen gebruiken. Ook het VSB-fonds >, het Oranjefonds > en Stichting Volksbelang > hebben aanzienlijke bijgedragen aan bovenstaande verbeteringen.
Eind maart 2021 zijn al deze subsidies uitgegeven en is ons Dorpshuis weer bij de tijd gebracht.

2018
In 2018 is Dorpshuis De Slenk het Goede Doel geweest van Stichting Jan Linders Fonds >.
De opbrengst van verschillende activiteiten in het dorpshuis zijn verdubbeld en er zijn twee extra acties geweest in de winkel gedurende het jaar. Wij danken de Stichting Jan Linders Fonds hartelijk voor de gulle cheque!

2017
Binnen het programma Initiatieven Leefbaarheid > heeft dorpshuis De Slenk een subsidie ontvangen van de Provincie Gelderland > om een moderne nieuwe keuken te plaatsen. Dit initiatief maakt het mogelijk om een aantal groepen, zoals bijvoorbeeld ‘Buurtsoepie’, en ‘Koken zonder Grenzen’ op te starten.

2016
In 2016 viel de Postcode Loterij Straatprijs in Groesbeek. In elke buurt waar een Postcode Loterij Straatprijs valt, zoekt het Oranje Fonds > een buurtorganisatie of bewonerscollectief om extra te ondersteunen in hun belangrijke werk. Deze keer reiken zij dit zogenaamd Buurtcadeau uit aan Dorpshuis De Slenk. Dit omdat ons dorpshuis actief is in het postcodegebied en daarom in aanmerking komt voor het Oranje Fonds Buurtcadeau.