Kunstenaars

Wonen op De Horst

Ingrid Claessen > is een autonoom beeldend kunstenaar die een diversiteit aan pure schilderijen maakt. Ze schildert met lef voor experiment, zowel op kleine en heel grote doeken. De doorwerkte huid in al haar werk blijft de toeschouwer uitnodigen tot ontdekken en ervaren. Zij houdt van verf en van natuur en weet deze twee goed te combineren.

Jacq. Haerkens >
Ongeveer 30 jaar geleden heb ik voor het eerst quilts gezien bij de Amish People in Pennsylvania in de Verenigde Staten. Weer terug in Nederland op zoek naar hoe én wat én waar kwam ik in Nijmegen terecht voor mijn eerste quiltcursus. Eenmaal de smaak te pakken gekregen, volgen meer cursussen in Kleve en nu in Geldern. Voor het ontwikkelen van nieuwe technieken volg ik regelmatig workshops als ik op een tentoonstelling ben van de Knitting & Stitching Show > in Londen en de Europese Patchwork Meeting > in de Elzas, Frankrijk. Ik heb 15 jaar lesgegeven op de hobbywerkplaats in Nijmegen.
Deze quilt, waar ik 2 jaar aan gewerkt heb, heb ik uitgezocht omdat ik hierin de blouses, de rokken en de jassen van mijn moeder heb verwerkt: “The New Way”.  
Ik maak ook quilts voor Little Quilts of Love > (L.Q.O.L) en droomdekentjes voor de Stichting Regenboogboom >

Annet Jacobs > maakt mozaïek kunstwerken. Sinds 2003 geeft ze mozaïek workshops. Ze biedt een uitgebreid assortiment mozaïek artikelen, mozaïek gereedschap en mozaïekkunst aan. Originele creatieve uitingen en cadeaus worden onder haar deskundige leiding gemaakt.
Henk Jacobs werkt met hout. Hij maakt bijzondere vormen op de draaibank.

Simon Meilink
Als ik door mijn lenzen kijk,
dan ben ik dolgelukkig.
Het eindbeeld zie ’k al in mijn hoofd;
vaak stralend, ook soms nukkig.
Het resultaat van al ’t geknutsel
stal ‘k hier nu voor u uit.
Het begon eenvoudig, maar proberen
hielp me steeds wat meer vooruit.
Kom je naar mijn foto’s kijken,
dan wens ik je veel plezier.
En bedenk: wil je genieten ?
Doe het nu en doe het hier.

Thijs Rutten > is van huis uit classicus en theoloog, gepromoveerd op de mystiek van Augustinus.  In die hoedanigheid heeft hij verschillende boeken gepubliceerd. In 2010 is hij in Arnhem afgestudeerd als autonoom kunstenaar. Zijn kunstenaarschap combineert hij met een baan als docent klassieke talen. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren enkele colleges uit de Master Geestelijke Verzorging aan de Radboud Universiteit gevolgd.

Woonden op De Horst

Ziyad Alshabi is geboren in Egypte en woonde op De Horst.

Wendy Bekers >
woont in Groesbeek en schildert sinds 2015 actief. Zij is autodidact en schildert veel vrouwenportretten. Zij schildert regelmatig in atelier Mirso. Zij probeert door kleur, vorm, licht en donker karakter en gevoel terug te laten komen in het portret.

Wendy Bekers

Pieter van Eck 1959-2021 >
Het werk van Pieter van Eck is authentiek en herkenbaar in zijn beeldtaal. Hij onderscheidt zich door een speelse omgang met geordende constructies waarin organische en architecturale vormgeving worden gecombineerd. Veel van zijn ruimtelijk beelden en wandobjecten zijn ontstaan vanuit het platte vlak waarvan sommige ook weer terug te brengen zijn naar een plat vlak. Ruimte innemend, een binnenkant die een buitenkant wordt, structuren die zich onthullen en ritmische patronen die intuïtief ontstaan. Tekst overgenomen van de website van Pieter van Eck, die te bereiken is via bovenstaande link.

Jacky Geurts >
Geïnspireerd door de natuur, het menselijk leven en hun interactie, observeren in al zijn details, zoekend naar inzicht in de wereld om mij heen, zowel op kleine als op grotere schaal. Mijn werk is een gedetailleerde weerspiegeling van mijn gedachten en gevoelens over hoe mensen omgaan met de natuur, met elkaar en met mij. Door mijn werk probeer ik mijn weg en plaats in de huidige wereld te vinden zowel als een kunstenaar als op een persoonlijk niveau

Richard Kerkhoff >
Meer dan alleen een ambacht. In de smederij van Kerkhoff aan de Bredeweg worden ware kunstwerken gesmeed.
In de oude familiesmederij worden kunstige hekwerken en monumenten gesmeed.
Hiernaast een detail van de herdenkingsboom bij de Protestantse Kerk.

Sjef Reichgelt
Sjef Reichgelt maakt emaille plastieken geïnspireerd op thema’s uit het maatschappelijk leven. In 1988 zette hij zijn eerste stappen op het pad van de emailletechniek, stapte over op schilderen van landschappen en pakte enkele jaren terug de draad van het emailleren weer op. Hij blijft zichzelf scholen en volgt cursussen om de laatste technieken meester te worden.

Peter Rutten
woont in Ubbergen. Hij maakt objecten in brons, keramiek, acrylaat en messing. Rutten werkt thuis en in het atelier Miet Air in Beers. Zijn inspiratiebronnen vindt hij in de natuur en de interactie tussen mensen.